Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Here 4 U får pris

Västerås stads antivåldssatsning lönar sig. Organisationen Here 4 U får ta emot ett stipendium på 100 000 kronor från Svenska Stöldskyddsföreningen, SSF, och på onsdagskvällen sänds prisutdelningen i Efterlyst.

Annons
Mathias Mardani, Therese Ankréus och Nicklas Wennersten från Here 4 U tar emot stipendiet på 100 000 kronor.

Strax före klockan 13 i måndags knackade Hasse Aro och SSF:s vd Annika Brändström på dörren till Here 4 U:s lokal i Växhuset. På andra sidan dörren satt Mathias Mardani tillsammans med samordnarna Therese Ankréus och Nicklas Wennersten. De blev minst sagt överraskade av besöket.

– Men gud, jag skakar! Man blir så stolt. Det är stort att bara bli nominerad, säger Therese Ankréus.

– Det betyder en hel del för hela organisationen, det ger oss mer kraft och ny energi, fyller Mathias Mardani i.

Förra veckan visades ett inslag om Here 4 U i Efterlyst och Therese Ankréus säger att inslaget har gett effekter och gjort nytta i och med att andra fått upp ögonen för projektet.

Svenska Stöldskyddsföreningen hade ställt ett antal kriterier på de som nominerats till stipendiet. Bland annat ska organisationen vara av ungdomar för ungdomar och uppbyggd på ett sådant sätt så att arbetssättet ska kunna spridas till andra arbetsplatser.

– De har gjort ett fantastiskt jobb, säger SSF:s vd Annika Brändström om Here 4 U.

Stipendiet på 100 000 kronor är tänkt att användas till ett antivåldstema under ett år, där organisationen kommer att vara ute på skolorna och dessutom synas på stan under påsk- och höstlov.

Mer läsning

Annons