Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittade död larv i majsburken

Tacomiddagen hemma hos familjen Mardani fick ett abrupt avslut. Sonen spottade ut vad han trodde var majs - i själva verket var det en död larv.

Annons
Familjen Mardanis tacomiddag förlorade sin tjusning när de hittade en död larv i majsen.

Men någon ersättning från importören får inte familjen eftersom de vänt sig till VLT.

Det var i onsdags kväll som familjen hade dukat upp till middag. Treåringen, som vanligtvis äter majs, tyckte att den smakade illa.

- Vi förstod inte varför han började spotta, sen tittade min fru i burken och då såg vi ytterligare en död lar säger Omid Mardani.

Sonen blev jätteäcklad och började gråta.

- Nu vill han aldrig mer äta majs, säger Omid Mardani.

Majsburken, av märket Rich Field, importeras av B Foods AB med huvudkontor i Sundbyberg. Dit vände sig Omids fru och fick beskedet att de skulle få 100 kronor i ersättning.

Men nu blir de utan pengar.

- Det är vår policy. Vänder man sig till pressen blir man utan pengar, säger Rose-Marie Beil, reklamationsansvarig vid B Foods.

Så familjen straffas för det?- Vi gör alltid så i de fallen där konsumenterna vänder sig till media.

Men varför det?- Det är vår policy. Vi erbjuder oss alltid att ersätta för  varan de inte kan använda, men vi ersätter inte för den obehagliga upplevelsen eller för sveda och värk. Så har det alltid varit. I det här fallet tyckte familjen att hundra kronor var för lite.

Är det vanligt med döda larver i era konservburkar?- Det händer att det förekommer både larver, flugor och växtdelar. Det är inget konstigt med det, det är ju i den miljön insekterna finns. Jag förstår att det kan upplevas otrevligt, men det är vare sig giftigt eller hälsovådligt.

För familjen Mardani spelar den uteblivna hundralappen ingen roll.

- Nej, dej kan vi vara utan. Vi vill istället varna andra.

Mer läsning

Annons