Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjda p-avgifter upprör

Efter årsskiftet tar Q-park över driften av Punkts parkeringshus. För många av de boende innebär detta en tredubbling av priset. Pendlarparkeringen dubblas trots tidigare bud om oförändrat pris.

Annons
Besviken. Magnus Engman var först lättad att höra att det nya priset för pendlarparkering, 1100 kronor i månaden, tillbaka-visats av regionchefen på Q-park. När han nu får veta att priset ändå kommer höjas, till 700 kronor, blir han besviken. ”Det är ju nästan lika illa”, säger han. FOTO: Margareta Andersson

Turerna kring pendlarparkeringen i Punkt har varit många. Det första beskedet kom i VLT den 21 december. Då uttalade Q-parks biträdande regionchef Daniel Gidlund att pendlare skulle få parkera till samma pris som tidigare, 350 kronor i månaden mot uppvisande av SJ:s månadskort.

Sedan hörde flera personer av sig till VLT och berättade att de fått besked av Q-parks kundtjänst att pendlare i fortsättningen måste betala 1100 kronor per månad. Detta tillbakavisades då av Gidlund, som beklagade att kundtjänsten varit felinformerad.

Nu kommer nästa besked: priset för pendlarparkering dubblas till 700 kronor, från årsskiftet för nya kunder, och från första april för dem som redan har pendlarparkering.

– Att det skulle vara samma pris som innan har aldrig varit tanken, jag uttryckte mig på ett felaktigt sätt till er innan, säger Daniel Gidlund.

Magnus Engman, som pendlar till Sundbyberg och tar bilen från bostaden på Bäckby, är upprörd över det nya priset.

– Nu kommer det kosta mig 4000 spänn att ta mig till Stockholm, det är ju snart billigare att ta bilen hela vägen.

Ett knappt hundratal boende har tidigare utnyttjat möjligheten till boendeparkering för 350 kronor i månaden. Från och med årsskiftet kommer denna möjlighet endast finnas kvar för 30 personer, först till kvarn. Klas Lindgren, boende i centrum, är inte en av de 30. Det nya priset för Klas Lindgren blir istället 1100 kronor.

– Det har varit samma pris i åtta år och jag hade kunnat acceptera en höjning till 450 kronor, men inte detta, säger Klas Lindgren.

Det dubblade respektive tredubblade priset förklarar Daniel Gidlund med att pend- larparkering eller boende-parkering inte ingår i före-tagets produktutbud.

– Vi renoverar också hela anläggningen, och priserna är marknadsmässiga.

Nya priser

Pendlarparkering: 700 kr/ mån

Boendeparkering: 350 kr/mån för 30 personer, för övriga 1100 kr/mån för parkering dygnet runt, eller 290 kr/mån för natt-/helgparkering.

Miljöbilar: Tidigare 350 kr/mån, nu 1100 kr/mån.

Övrigt: 14 kr/tim alla dagar, söndagar ej längre gratis.

Mer läsning

Annons