Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade döda kvinna och hundar

44-åringen accepterade inte att kvinnan inte ville fortsätta deras förhållande. Han hotade då att döda både henne och hennes hundar.

Annons

Den 44-årige västeråsaren åtalas nu för olaga hot och ofredande. I januari ringde han till kvinnans arbetsplats, en restaurang i centrala Västerås, och sa att han skulle sparka in huvudet på henne. Kvinnan blev livrädd och hennes chef larmade polisen.

Enligt kvinnan hade mannen också hotat att komma till restaurangen och slå sönder hela stället. Efteråt skickade han ett sms till henne:

”Hälsa de jävla hororna i köket som ringde snuten utan någon anledning. Ska ta reda på vem! Hoppas att någon av oss dör innan vi ses igen.”

Sedan fortsatte sms:en att strömma in, fulla av svordomar och nedsättande omdömen om kvinnan.

Kvinnan och mannen träffades förra året och inledde ett kort förhållande. När kvinnan inte ville träffa honom fler gånger ska han ha hotat att ta sitt liv eller att döda hennes små ”bäbisar”, det vill säga hundarna. Hon gick då med på att träffa honom några gånger men kände att han blev allt mer kontrollerande mot henne. I förhör har hon sagt att han fanns ”kring hennes lägenhet och hade koll på henne.”

I förhör har 44-åringen sagt att de blev oense om en del saker och att han brustit och varit kränkande mot henne. Han knöt an så mycket till henne eftersom han tyckte om henne, och allt blev fel.

Mer läsning

Annons