Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade med Hells Angels och viftade med kniv – man döms till skyddstillsyn

Det var förra sommaren som en man i 60-årsåldern tog fram en kniv på allmän plats i Västerås och startade ett bråk med tre personer. Han ska bland annat ha försökt knivhugga en man och hotat med att skicka Hells Angels på honom.

Annons
Foto: Jessica Gow / SCANPIX

I förhör har mannen berättat att han vet att druckit 10-15 burkar starköl innan han åkte till Västerås. Han hade kniv på sig, men har inget minne av att han tagit fram och viftat med den.

Tre personer som mannen gett sig på har berättat så här om händelsen: 60-åringen kom fram till en av målsägandena, påstod att denne var stöddig och att han sålde droger till barn. Han hotade därefter att skicka Hells Angels på honom om han inte gick med på att slåss – vilket han inte ville.

En andra person blev uppmärksammad på grälet och försökte gå emellan. Då drog 60-åringen fram e kniv, han var hotfull och ska ha sagt att han skulle skalpera mannen som lade sig i och döda den andra genom att hugga honom i magen – vilket han försökte göra. En tredje målsäganden såg vad som hände, reste sig mot knivmannen och skrek att han skulle släppa kniven. 60-åringen laddade för att hugga, men fick då ett slag mot kinden vilket gjorde att han lugnade sig och satte sig i sin bil.

Västmanlands tingsrätt anser att målsägandenas berättelser är trovärdiga. Mannen döms för olaga hot och brott mot knivlagen. Utöver det döms han för snatteri och olovlig körning vid två tillfällen. Mannen, som inte är hemmahörande i Västerås, förekommer sedan tidigare många gånger i belastningsregistret. Han får skyddstillsyn som påföljd och ska därutöver även betala skadestånd till ett av brottsoffren.

Mer läsning

Annons