Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade och misshandlade

En 28-årig västeråsare misshandlade en man och hotade en annan. Under torsdagen kom domen.

Annons

Det var i början av oktober som 28-åringen började prata med en annan man på Bjurhovda. Han hade förfestat lite innan och var, enligt egen utsaga, lite lullig. Han väntade på en kompis som skulle hämta honom och pratade lite med några killar.

Samtliga parter har i förhör berättat att samtalet var trevligt till en början. Men nånting hände och plötsligt blev situationen obehaglig. 28-åringen menar att han kände sig hotad. Han slog till en av männen i ansiktet med knuten näve, på höger kind. Slaget var så hårt att mannen fick ont i käkbenet och blev yr. Han ska dessutom ha varit svullen och haft ont i några dagar efter det inträffade. Mannen säger sig även ha haft sömnproblem under en månads tid och känt obehag för att gå ut på stan, i fall att han skulle träffa på 28-åringen igen.

Enligt 28-åringen slog han i ett försök att inte förvärra situationen, han ville inte visa sig svag. Tingsrätten bedömer dock att 28-åringens nödvärnsinvändning framstår som obefogad. Vittnen, vänner till den man som blev misshandlad, har berättat att 28-åringen – innan slaget – tog av sig sin jacka. Tingsrätten dömde 28-åringen för misshandeln och att betala ut skadestånd om 6100 kronor till den drabbade.

I fallet med olaga hot så har 28-åringen vid tre tillfällen i maj 2011 hotat en nattklubbsägare i Trelleborg. Något som 28-åringen själv erkänt. Under torsdagen dömdes mannen både för misshandel och olaga hot till tre månaders fängelse.

Mer läsning

Annons