Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hus vid lasarettet rivs

De två gula husen på ömse sidor om huvudinfarten till Centrallasarettet ska rivas och ersättas av träd, blommor och gräs.

Annons
De två långa gula husen längst bak i bilden ska rivas.

– Vi planerar att göra lasarettsområdet grönare och det här är ett sätt att öppna upp och göra entrén mer välkomnande, säger det miljöpartistiske landstingsrådet Lars Flodin.

De drygt 2 400 p-platserna är tillräckliga, anser han, men logistiken för dem ska förbättras. Dessutom ska antalet cykelställ utökas för både anställda och besökande på lasarettet.

– Vi ska göra i ordning hela området och skapa grönytor. De ska hänga ihop så att man ska kunna promenera runt hela sjukhuset.

Men först ska alltså de två 40-talshusen vid huvudinfarten rivas i slutet av 2012. I samband med det flyttar administrativa verksamheter in i landstingshuset och sjukvårdsenheter in i en av sjukhusbyggnaderna.

Mer läsning

Annons