Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huskatten sur på Mimer

Redan för tre år sedan slog föreningen Djurskyddet Västerås huskatten larm till Mimer om läckage från taket.

Annons
Kattvänner. Marita Åberg, föreståndare, och Robert Abrahamsson, volontär, är besvikna på hur Mimer tagit hand om fukt-skadorna i Djurskyddet Västerås huskattens lokaler.Foto: Margareta Andersson

Då gjordes ingenting mer än att Mimer kom dit för att kontrollera saken. Sedan hände ingenting.

– Killen från Mimer kom hit, ryckte på axlarna och sa: vi målar över, säger Marita Åberg, förståndare på Djurskyddet Västerås huskatten.

Ingenting hände dock och i vintras började det läcka in ordentligt. Det forsade in vatten efter väggarna och in i elskåpet och hinkar fick placeras ut på golven för att samla upp de värsta läckagen.

– Då upptäckte man också svartmögel i köket. Vi fick flytta runt kattmat och kattsand i hela lokalen för att rädda det som kunde räddas, säger Marita Åberg.

Torkfläktar sattes in för att torka upp i lokalen. Väggar och delar av tak och golv fick rivas och byggfläktar sattes in. Taket ovanpå byggnaden byttes så nu håller det tätt, men reparationsarbetena har dragit ut på tiden.

Har ni fått reducerad hyra?

– Det ska vi ha. Det är det minsta man kan begära. Vi har under den här tiden fått halvera vår verksamhet. Det är många katter som har fått avlivats i stället för att omplaceras, säger Marita Åberg.

Eva Favaro, marknadschef på Mimer, säger att anledningen till att den inre upprustningen drog ut på tiden var just att man upptäckte att taket läckte.

– Sen har vi haft vissa svårigheter att komma åt och få tillträde till den här lokalen också. Det är också en av anledningarna till att det tagit längre tid, säger Eva Favaro.

Ersättning till Västerås huskatten kommer att ske då reparationerna är klara, då det är först då Mimer vet exakt hur lång tid det har tagit.

Mer läsning

Annons