Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husrea i Skultuna

I Skultuna står sex av Mimers nybyggda lågenergibostäder tomma. Nu försöker bostadsbolaget locka med prisavdrag.

Annons
Reas. Parhusen ligger på Karl IX:s väg, alldeles intill Tibbleskolan i Skultuna.foto: margareta andersson

– Tre lägenheter är redan sålda, säger Fredrik Törnqvist, Mimers vd.

Intresserade kan välja mellan att hyra eller köpa någon av de kvarvarande parhuslägenheterna.

För dem som väljer att hyra sänks avgiften med 2500 kronor de första sex månaderna om kontraktet skrivs före jul, för att sedan återgå till 10 400 kronor. Kontraktet innebär också att bostaden blir 27 000 kronor billigare varje år som kunden bor kvar, dock högst under fem år.

Mimer håller inte med om att hyresrabatten är något som deras övriga kunder får betala.

– Det är bara bra för våra andra kunder att intresset är högt och att vi nu kan börja hyra ut lägenheterna, säger Fredrik Törnqvist.

Anledningen till att försäljningen av de sex lägenheterna i Skultuna inte lyckats är det nya bolånetaket, menar Mimer. Reglerna säger att ett bolån inte bör överstiga 85 procent av bostadens marknadsvärde och det drabbar målgruppen unga barnfamiljer som kan vilja köpa lägenheterna.

– De unga familjerna är de som behöver bolånet mest eftersom de oftast köper för första gången och inte sålt något hus innan.

I dag säljs lägenheterna i parhusen för 2190000 kronor styck. Lägenheterna är byggda med passivhustekniken som ökar i Sverige. Tre av dem blev färdigställda i april och de andra tre i juni.

– Vi isolerar i fyra skikt och husen drar väldigt lite energi, säger Enes Bilalovic, vd för byggföretaget Carpenter som byggt parhusen i Skultuna.

Mer läsning

Annons