Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgäster utan ström en hel vecka

Ett Västeråsföretag har hamnat i blåsväder i Västerbotten. En utebliven betalning till elbolaget har gjort att företagets hyresgäster varit utan ström i över en vecka.

Annons

I höstas köpte Agro Mark och Fastigheter AB i Skultuna en hyresfastighet i Lycksele. Tillträdet drog ut på tiden men när det blev klart sade den förra ägaren upp avtalet med elleverantören Skellefteå Kraft.

Agro Mark har inte slutit något nytt avtal. För det behövs en deposition som företaget inte har betalat. Därför stängde elbolaget i förra veckan av elen till huset. Elva lägenheter står nu utan värme och varmvatten.

Hyresgästerna är upprörda. De har betalat sina hyror som de ska. Ändå har de varken möjlighet att laga mat eller ta en varm dusch. Kommunen följer situationen men betonar att det är Skultunaföretagets ansvar att se till att hyresgästerna får sin el tillbaka.

– Det är där bollen ligger. Vi förutsätter att de agerar på något sätt, säger Bengt Svensson, chef vid kommunens samhällsbyggnadsenhet.

Peter Hennig på Agro Mark vill inte uttala sig utan hänvisar till bolagets advokat Jörgen Frisk. Han passar i sin tur bollen vidare till Skellefteå Kraft som han menar bär ansvaret.

– Depositionen är på 20 000 kronor. Det är inte mycket. Om de vill så kan de hitta en lösning men de verkar inte intresserade av det.

Men att betala är väl ändå företagets skyldighet. Varför har man inte gjort det?

– Agro Mark har inte fått en krona av hyrorna. De gick till förra ägaren som en del av köpeskillingen. Företaget har därför inte kunnat få fram pengar på så kort tid.

Mer läsning

Annons