Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I en taxi kan det mesta hända

Hur gör man med kunder som försöker ragga upp en? Hur fel kan en taxichaufför köra?

Annons
Kunden nöjde sig med en färd över torget. Kostnad? 500 kronor. Illustration: Daniel Guerra.

Det finns yrken som generar särskilt många anekdoter. Mai Davies har kört taxi i Västerås i tio år. Ann Beij¬noff i 30 år. Vi bad om deras bästa historier från yrkeslivet. Har du någon rolig taxistory att dela med dig av? Hör av dig!

Raggningsförsöket

”Jag skulle hämta en herre från en av stans innekrogar. Han var rejält förfriskad och försökte ragga upp mig. ”Ska du inte följa med in när vi kommer fram, i alla fall på kaffe”, tjatade han. ”Nej, och förresten är jag för gammal för dig”, svarade jag. Men det var inget problem, tyckte han och fortsatte tjata. När vi kom fram tände jag lampan inne i bilen så att han kunde betala. Då tittade han på mig länge och sa allvarligt: ”Ja, du har rätt, du är nog för gammal”.

/MAI DAVIES

13 mil åt fem håll

”En kollega fick en körning från Stadshotellet en natt. Till Ludvika, enligt växeln. Kunden somnade direkt. Väl framme väckte chauffören kunden som blev minst sagt förvånad. Han skulle till Stockholm. Det ¬hade blivit ett missförstånd. Så det var bara att köra kunden dit.”

/ANN BEIJNOFF

Skämsplatsen i bilen

”När man jobbar tidiga morgnar händer det att man får hämta kunder som hamnat ¬någon annanstans än hemma. Då sätter de sig nästan alltid bakom föraren. De pratar inte och möter inte blicken. Vi taxichaufförer lägger oss inte i vad folk gör, men det är ändå som att många skäms”.

/ANN BEIJNOFF

Kortaste körningen

”Jag körde en berusad kille från Bofinks¬vägen på Råby till Lövhagsgatan, tvärs över en parkering. ”Men du kan ju gå”, sa jag. ”Nej, jag orkar inte”, svarade han. När han skulle betala lämnade han en 500-lapp och öppnade sin dörr. ”Stanna, du ska ha växel” sa jag. ”Nej, jag orkar inte vänta”, sa han, slog igen dörren och försvann.

/MAI DAVIES

Fler historier i dagens VLT!

Har du en egen taxihistoria? Mejla till [email protected].

Mer läsning

Annons