Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida trea i SM för unga bagare

Blåvallmo och tranbär i en bulle hörde till de smaksensationer som förde Ida Juhlin till en tredjeplats i årets upplaga av SM för unga bagare.

Annons
Ida Juhlin kom på tredje plats i SM för unga bagare.

Västmanland var väl representerat vid årets SM. Av de tolv finalisterna var tre härifrån. Förutom Ida Juhlin var det också Cecila Holmgren från Surahammar och Kim Westerling från Kolsva. De två sista hamnade på en delad fjärdeplats.

– Jag är jätteglad och väldigt trött, berättar Ida Juhlin en dryg timme efter att hon fått ta emot tredjepriset på shoppingcentret Nordstan i Göteborg.

– Det blev bara två timmars sömn i natt. Jag vakande vid halv fyra och började ligga och fundera. Sedan började vi baka vid sex på morgonen.

Varje tävlande bakar efter egna recept franskbröd, vetebrödsbullar, wienerbröd, matbröd samt ett skådebröd eller en tårta.

– Jag gillar att baka bröd med lite udda smaker. Bland annat bakade jag bullar med blåvallmo och tranbär, berättar Ida Juhlin.

Ida är inne på sista termin på yrkesutbildningen för bagare och konditorer på Burgårdens utbildningscentrum i Göteborg.

Vad är då hennes framtidsplaner?

– Hitta ett jobb när jag slutar skolan.

Tror du den här tredjeplatsen kommer att hjälpa dig?

– Jag hoppas det.

Vann tävlingen gjorde Madeleine Thell från Göteborg. Två kom Therese Vesterholm från Dala-Husby. De båda får åka på EM för unga bagare i Tyskland i september.

Mer läsning

Annons