Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottsvåg i Västeråstrakten

I helgen var det dags igen. En rad villor i regionen utsattes för inbrott. Flera av inbrotten liknar varandra, vilket tyder på att det är samma liga. De är ute efter guld.

Annons

På fredagskvällen drabbades en familj i Barkarö, som bara var borta några timmar, men under den tiden hade någon tagit sig in, genomsökt villan och stulit guldföremål. Tjuven eller tjuvarna hade tagit sig in genom att bryta upp en altandörr.

En villa på Tegeludden i Västerås har också utsatts för inbrott i helgen. Tjuvarna slog till någon gång under eftermiddagen eller kvällen då villan stod tom. Inne i huset har de letat efter små värdeföremål som är lätta att stoppa på sig.

– Det saknas guldsmycken, men datorer och tv:n är kvar, sa vakthavande befäl Ivan Åslund vid polisen i Västmanland. natten till söndagen.

Senare i helgen anmäldes ytterligare ett villainbrott i en villa i de östra stadsdelarna av Västerås och ett annat inbrott i Hallstahammar.

– Det rör sig ofta om ligor som gör inbrott när de är på genomresa i Västmanland. Vi på polisen är väldigt tacksamma för alla tips. Berätta allt för oss. Även till synes obetydliga detaljer kan vara till hjälp för oss, säger Fredrik Degerman, polisinspektör i Västerås.

Polisen i Västmanland har bildat en särskild arbetsgrupp som arbetar med just bostadsinbrott. Polismyndigheterna har samarbete över länsgränserna och tipsar varandra.

– Västmanland är ett genomgångslän för tjuvarna. De hör troligen hemma någon annanstans.

Just nu gynnas tjuvarna av höstmörkret. Bostadsinbrotten brukar bli fler under månaderna oktober och november.

– De slår till när villorna är tomma. Försök att få det att se ut som att ni är hemma, tipsar Degerman.

Mer läsning

Annons