Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen gripen för ofredande av flickor

Polisen har ännu inga spår efter den man som misstänks ha ofredat två flickor, tio och elva år gamla, intill Bjurhovdaspåret på torsdagskvällen.

Annons
Vid motionsspåret i höjd med Arkeologgatan på Bjurhovda blev två flickor förföljda av en okänd man på torsdagskvällen.

Trots det var flertalet motionärer ute i spåret vid lunchtid på fredagen. Simon Holm och Matilda Bergström tycker att det som skett är obehagligt.

– Det är vidrigt. Det finns inga ord för det egentligen, säger Simon Holm.

Vågar ni vara ute och motionera själva efter vad som hänt? – Ja men bara dagtid. Inte på kvällen, säger Matilda Bergström.

Enligt polisen ska det eventuellt finnas vittnen till torsdagskvällens händelse då de två flickorna förföljdes av en okänd man som även ska ha försökt att ta på dem. Som vlt.se redan berättat ser polisen i nuläget inget samband mellan ofredandet på Bjurhovda och den senaste tidens ofredanden i Rönnbyskogen.

– Signalement och tillvägagångssätt stämmer inte överens, säger Johan Håvedal, kriminalinspektör vid polisen i Västmanland.

Eftersom det inte finns så mycket att gå på kommer polisen nu bland annat ägna sig åt inre spaning, det vill säga söka i sina register efter personer som utfört liknande brott tidigare.

Kan man släppa ut sina barn i Bjurhovdaskogen?– Ja, det tycker jag. De ska kunna vara ute och leka som vanligt. Men som alltid är det bra att veta var barnen är, säger Johan Håvedal.

Mannen uppges enligt polisen vara i 35 till 50-årsålden, mörkhyad, cirka 170 centimeter lång och kutryggad. Polisen vill att personer som har rört sig i området vid Bjurhovdaskogen vid 18.30 till 20-tiden på torsdagskvällen kontaktar Polisen på 114 14.

Simon Holm och Matilda Bergström.

Mer läsning

Annons