Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen känd hotbild bakom bombattrapp

Polisen vet ännu inte varför någon satt fast en falsk bomb på vindrutan på en bil parkerad på Råby.

Annons
Ett stort område vid Lövhagsgatan på Råby spärrades av på tisdagskvällen. FOTO: TONY PERSSON

Enligt polisen råder det emellertid inget tvivel om att den som placerat ut bombattrappen skulle få polisen att tro att den var riktig.

- Det var en degklump med sladdar i och det var uppenbart att den skulle synas, säger Börje Strömberg, informationschef vid polisen i Västmanland.

Det var vid halv femtiden på tisdagskvällen en privatperson upptäckte den misstänkta bomben på bilen vid Lövhagsgatan på Råby. Polisen spärrade av ett stort område runt den aktuella parkeringsplatsen, bostäder intill evakuerades och bombtekniker från Stockholm kallades in. Först vid elvatiden på tisdagskvällen hävdes avspärrningarna efter att det konstaterats att den misstänkta sprängladdningen var falsk.

Bombattrappen var placerad på en bil som stått på samma ställe i flera dagar. Bilen ägs av en äldre kvinna och enligt polisen finns det ingen hotbild mot kvinnan och inget samband mellan fejkbomben och bilägaren. Bilägaren ska inte heller ha lånat ut bilen till någon annan, så vitt polisen vet.

- Antingen har någon satt degklumpen på fel bil eller också har man varit ute efter att skrämma upp folk, säger Börje Strömberg.

Polisen har nu bogserat bort bilen för att genomföra en teknisk undersökning. Även bombattrappen undersöks av polisens tekniker.

Än så länge finns ingen misstänkt för dådet som rubriceras som olaga hot. Polisen hoppas därför på hjälp från allmänheten att lösa brottet.

- Det är ett stort bostadsområde och en stor parkering så vi hoppas att någon har sett något och hör av sig till polisen, säger Strömberg.

- Det är väldigt olyckligt att någon gör så här för att skapa oro i ett helt område och det tar väldigt mycket resurser i anspråk, fortsätter han.

Mer läsning

Annons