Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inställd tågavgång återinsätts av SJ

I december drog SJ in fyra tåg mellan Stockholm och Västerås eller omvänt. Nu återinförs ett av dem.

Annons

Och det gör SJ efter ett hårt arbete från ideella föreningen TIM-pendlares sida.

Det rör sig om avgången 21.07 från Stockholm C, framme i Västerås 22.00, som drogs in från och med tid-tabellsskiftet den 11 december men som kommer tillbaka den 20 februari.

– Efter att många resenärer har hört av sig till oss och krävt tåget tillbaka ändrade vi beslutet att dra in det, säger Thelma Henrysson vid SJ:s presstjänst som förklaring till SJ:s omvändning.

”Många resenärer” är främst föreningen TIM-pendlare som ända sedan planerna på indragna tåg läckte ut i november arbetat mycket hårt för att få tillbaka avgången 21.07.

– Det är en mycket viktig avgång för arbetspendlare och vi har haft flera möten med SJ, säger Isabel Dellacasa Lindberg, Västerås, som är för-eningens ordförande och fortsätter:

– En av våra medlemmar gjorde en utredning som gav ett mycket bra underlag för våra diskussioner med SJ, den visade att avgången var efterfrågad av många resenärer.

Föreningen TIM-pendlare fick beskedet under onsdagen och informerade medlemmarna via e-post därefter.

I de tryckta tidtabeller som finns, liksom tidtabellerna på www.resplus.se som låg ute på internet, under torsdagen fanns inte tåget 21.07 med.

Men i SJ:s bokningssystem kan man nu söka och boka resa med det aktuella tåget, tåg 768 som det heter, från och med 20 februari.

Mer läsning

Annons