Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Instängd fyraåring blir fall för Skolinspektionen

Fallet med den instängda fyraåringen på förskolan i Vasaparken blir ett fall för Skolinspektionen. Det är polisen i Västerås som har skickat fallet vidare.

Annons

Polisen bedömde att fallet borde utredas vidare. Skolinspektionen ska även titta närmare på två tidigare händelser på förskolan.

Enligt pojkens mor, Aurora Pirraku Eriksson, stängdes pojken in i ett rum som straff, något som inte får förekomma. Modern hittade nämligen sonen instängd i ett rum, huttrande och halvnaken, endast iklädd en T-shirt. Polis tillkallades.

I gårdagens VLT sa Mariann Jolérus, enhetschef på förskolan, att det var omöjligt att få fram vad som egentligen hände. Ord står nämligen mot ord. Enligt personalen hade pojken gått in rummet av egen vilja, men enligt Aurora Pirraku Eriksson var pojken i stället skrämd och inlåst.

– Han berättade det för mig, säger Aurora Pirraku Eriksson.

Sedan hon gått ut i VLT och berättat om fallet har hon fått många telefonsamtal, de flesta från andra föräldrar, både sådana som har haft sina barn på samma förskola och föräldrar som vill berätta om andra förskolor.

– En sak är säker. Jag släpper inte det här nu. Det handlar ju också om andra barn, inte bara om mitt.

Fallet ligger nu hos Barn- och elevombudet, en underavdelning till Skolinspektionen. Efter samtal med föräldrarna ska inspektionen också titta närmare på två andra händelser. Vid båda tillfällena har pojken skadats på förskolan, i ett fall så allvarligt att en läkare fick sy igen ett sår i pannan med åtta stygn.

Pojken är inte kvar på förskolan i Vasaparken.

Mer läsning

Annons