Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Israpport: Svårt att ta sig fram

Mälarisen är stabil, men stöpisen gör det fortfarande svårt att ta sig fram gående.

Annons

Uppgifter från israpportörerna samlades in i går:

1. Hamnen: Rolf Ericson berättar att isen är oförändrad, men att snön har sjunkit ihop och inte bär en gående. Varning för hamnbassängerna och båtrännorna!

2. Lövudden: Bengt Andersson berättar att det är stabil is som döljer sig under cirka 15-20 centimeter packad snö som håller för skidåkning. ”Ta med lämplig utrustning och ta helst sällskap med minst två isvana personer”, säger han.

3. Fullerö: Daniel Eriksson berättar att det fortfarande är mycket stöpis och svårt att ta sig fram. Varning för Fulleröåkern som kan börja röra på sig när klimatet blir mildare!

4. Öster Mälarstrand: Ivar Mortensen meddelar att isen är fortsatt stabil och att inga osäkra partier har upptäckts. Vid tillfällen kan isen vara tunnare. Han berättar även att det är utmärkt skidföre.

5. Almö-Lindö: Hasse Andersson meddelar att isen är stabil, men att det är mycket stöpis ovanför som gör det svårframkomligt.”Jag törs inte gå ut med snöskotern för att det är stöpis man blir kvar i”, säger han.

6. Ridöfjärden: Michael Präckel berättar att snön på isen har packats och att det är fint skidföre. Isen lämpar sig inte för promenader och inga farligheter har upptäckts. Men han varnar för eventuellt strömt vatten i vissa områden!

7. Tidö-Lindö: Per Tengström meddelar att isen är stabil som förra veckan. Men varnar för Strömskärssundet där det är strömt och brotrumman mellan Tidö-Lindö och Gångholmen.

8–9. Kärrbo och Kungsårafjärden: Peter Björklund berättar att det är stöpis nästan överallt. Det är svårt att ta sig fram och ge detaljerade uppgifter om isläget.

10. Fagerön: Per Vidlund meddelar att isen är stabil, med mycket snö och stöpis. Han berättar även att det är svårframkomligt såvida man inte har riktigt god kondition och rätt kläder. ”Det är det värsta som varit på flera år”, säger han. Inga farliga områden har upptäckts.

11. Långholmen: Inga uppgifter.

Mer läsning

Annons