Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag är ingen mördare”

Efter frukosten fortsatte paret att dricka av alkoholen som fanns kvar sedan kvällen innan. En diskussion urartade och det slutade med att kvinnan högg sin sambo i ryggen.

Annons
Diskussionen mellan paret spårade ur. Kvinnan blev arg och misstänks nu för att ha försökt ha ihjäl sin sambo.

På måndagen åtalades den 65-åriga kvinnan för försök till dråp alternativt grov misshandel.

Det var den 16 juni i parets gemensamma hem som knivdådet skedde. Enligt kvinnan hade mannen gnällt över att en släkting till kvinnan fått bo hos dem en längre tid. Till slut tröttnade hon på hans tjat och smällde till honom i huvudet.

Mannen svarade med att slå henne hårt i ansiktet.

Enligt kvinnan har han aldrig någonsin under deras 15-åriga relation gett sig på henne. Däremot har hon tidigare levt i ett förhållande där hon blev misshandlad och slaget fick henne att minnas den destruktiva relationen.

I förhör har hon sagt att det ”svartnade för ögonen på henne.” Hon gick ut i köket och hämtade en kniv för att skydda sig. Hon säger sig inte minnas själva hugget, men tror att sambon kan ha fallit mot kniven.

- Jag fick kortslutning i hjärnan, har hon sagt i ett polisförhör.

Enligt åtalet blev mannen huggen i ryggen och fick en cirka åtta centimeters djup sårskada. Det var rena turen att ena lungan inte skadades allvarligt, enligt rättsläkarundersökningen.

I förhör har sambon uppgett att kvinnan ofta blir aggressiv när hon dricker alkohol, någon som hennes son också vittnat om. Innan diskussionen mellan paret urartade slog hon bland annat sönder ett glasbord i vardagsrummet och ytterligare ett bord i hallen.

Efter knivhugget flydde mannen till en granne som larmade polisen. När kvinnan greps sade hon flera gånger att ”jag är ingen mördare.”

Sambon chockades av händelsen och har i förhör sagt att han inte tror att kvinnan avsiktligt menade att göra honom illa. Hon var berusad och arg. Inne på polisstationen visade det sig att promillehalten i hennes kropp var närmare 1,4.

Rättegången mot kvinnan är den 10 juli.

Mer läsning

Annons