Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har inte ens fått någon ursäkt"

När Maj Edlund gick ut för att slänga skräp en eftermiddag i augusti fick hon en soptunna över sig. Trots att hon blev allvarligt skadad har hon ännu inte fått någon ursäkt från företaget Ragn-Sells.

Annons
”Livet är ju inte detsamma.” Mer än två veckor har gått sedan Maj Edlund fick ett fallande sopkärl över sig. Nu är hon inlagd på lasarettet med en svår höftledsfraktur. Hennes armbåge kommer aldrig att bli helt återställd. Trots det har hon fortfarande inte fått någon ursäkt från företaget Ragn-Sells, som körde sopbilen.

Den 26 augusti berättade VLT om Maj Edlund, 82, som fick en soptunna över sig när hon skulle slänga skräp i ett soprum vid sin lägenhet på Öster Mälarstrand.

Trots att hennes armbåge krossades och hon fick en komplicerad höftledsfraktur har hon inte fått någon ursäkt från företaget Ragn-Sells som körde sopbilen.

VLT träffar Maj i hennes rum på Centrallasarettets geriatriska rehabavdelning.

– Det är dåligt, tycker jag, säger hon.

Sonen Lennart Edlund är förbannad.

– Dagarna innan det hände cyklade hon och spelade boule. Det här ska inte kunna hända. Och varför åkte förarna direkt när ambulansen kom, utan att invänta polisen?

Sedan olyckan sitter Maj Edlund i rullstol och kan inte gå på egen hand. Hennes armbåge kommer aldrig att bli helt återställd. Under sina vakna timmar får hon morfin för att lindra smärtan.

Hur mår du?

– Ja, livet är ju inte detsamma. Jag har varit dålig, rent ut sagt, säger Maj.

Arbetsledaren Håkan Hedberg på Ragn-Sells i Västerås blir märkbart irriterad när VLT ringer. Han tycker att saken har blivit uppförstorad.

Hur då uppförstorad, hon blev ju svårt skadad?

– Jag vet precis vad som har hänt och jag har ingenting att säga. Inte ett ord mer till er.

Andreas Bärgård, avdelningschef på Ragn-Sells, säger att företaget varit i kontakt med Lennart Edlund och att han varit nöjd med det. Men Lennart är av en helt annan uppfattning.

– Absolut inte. Mamma har inte fått någon ursäkt och jag har absolut inte sagt att vi är nöjda. Jag tycker att det är svagt.

Mer läsning

Annons