Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbmanifestation på Sigmatorget

Sjuka och arbetslösa uppmärksammades på Sigmatorget på tisdagsförmiddagen när LO-distriktet manifesterade för jobben.

Annons
Urban Lannemark, engagerad i Slussa (samling för livslust till utbrända, superstressade och anhöriga) läste upp en dikt om personer som känner sig utsatta av sjukförsäkringsreglerna. Foto: Meryem Yebio

Utbildning och praktikplatser till arbetslösa, sänkta a-kasseavgifter och högre ersättning. Det var några krav LO-distriktet i Västmanland manifesterade för. Talare från olika organisationer var på plats för att ge sin bild av de nya a-kasse- och försäkringsreglerna. Alla talare pratade negativt om de nya reglerna.

- Vi vill uppmärksamma problemen för så många som möjligt och få politiker att förstå vilka problem som uppstår av de här förändringarna, säger Mats Engström ordförande i LO-distriktet.

Anders Olsson, medlem i teatergruppen Teatermaskinen, presenterade personer från nätverk som arbetar med människor som känner sig utsatta av de nya sjukförsäkringsreglerna.

- Vi tycker att det är viktigt att ta upp svåra och angelägna frågor för diskussion. Man måste tala om problemen för att kunna handskas med dem, säger Anders Olsson.

Mer läsning

Annons