Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

John Bauer bra på privatekonomi

I konkurrens med gymnasister från 33 skolor vann en grupp elever i årskurs tre på John Bauergymnasiet andra pris i Koll på cashen, en riksomfattande tävling om privatekonomi.

Annons

Det var lite hysch-hysch innan tävlingsresultatet skulle meddelas klassen på torsdagen. De berörda eleverna hade ingen aning om att tävlingen ens var avgjord. Rektor Hans Jakobsson ville att eleverna skulle överraskas när de kom till skolan efter lunch. På plats fanns vid den tidpunkten prisutdelaren Kent Lindholtz från Kronofogdemyndigheten i Stockholm. Han hade uppgiften att berätta om andrapriset och att det innebar 10.000 kronor till hela klassen och ett inramat diplom.

Tävlingen är en del i ett projekt kallat Koll på cashen som drivs av Finansinspektionen, Konsumentverket och Kronofogden och som startade inför höstterminen. Tävlingen arrangerades för första gången och syftar till att ge eleverna en varierad undervisning, få dem att intressera sig för sin egen ekonomi och stimulera till samtal om privatekonomi i skolorna.

En gymnasieklass i Malmö vann första pris, 15 000 kronor, på tredje plats kom en klass i Kinna, som fick 5.000 kronor. På måndag startar en ny omgång av tävlingen som är öppen för gymnasier.

Mer läsning

Annons