Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson (C) röstar rött i höst – eller?

Centerpartiets Evert Jonsson har påstått att han ska rösta på S i höstens alla val. Men nu vill han inte kommentera det och Facebookuppdateringen är borttagen.

Annons

”En röst på Sossarna i höstens val!” stod det för ett tag sedan på Center- partiets Evert Jonssons Facebooksida varpå han räknade upp de socialdemo- kratiska kandidater som han tänkte rösta på i de olika valen, bland annat Denise Norström, landstingsstyrelsens S-märkta ordförande.

”Steget från Vänster- center till Högersosse är inte så stort för en pöjk vars far röstade på Per-Albin Hansson” skriver han vidare.

Men när VLT ringer upp honom för att få en kommentar till utspelet vill han inte uttala sig.

– Jag har pratat med partigruppen om det. Jag vill inte kommentera det. I grund och botten har vi valhemlighet i det här landet. Jag varken bekräftar eller dementerar, säger Evert Jonsson.

Men på din Facebook står det att du tänker rösta på S?

– Det gör det inte nu.

Har du ångrat dig?

– Jag vill inte kommentera det heller.

Evert Jonsson har tidigare fått kritik av partiet för att han inte använt ett omdömesfullt språk på Facebook. Kritiken som kom i samband med att han placerades på åttonde plats på partiets lista till fullmäktige gjorde att Evert Jonsson hoppade av i protest och inte ställer upp i höstens val.

Mer läsning

Annons