Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubileum fick firas på häktet

För att finansiera sitt kommande femtioårsfirande köpte västeråsaren metamfetamin – men fick fira femtioårsdagen i häktet.

Annons

Även 51-årsdagen kommer han att få fira bakom lås och bom – Västmanlands tingsrätt har dömt honom till ett år och fyra månaders fängelse för främst metamfetamininnehavet, men också för flera andra drogrelaterade brott.

Han får dessutom fyra månader och 20 dagar av ett tidigare villkorligt medgivet straff adderat till de sexton månader tingsrätten gav honom för de nya brotten.

Det var den 3 februari i år som polisen stoppade västeråsaren i en bil på Västra Utanbygatan. Han är tidigare straffad för att ha kört bil och moped drogpåverkad, och var även påverkad då polisen stoppade honom.

Polisen sökte igenom bilen och hittade då ett gram hasch – men också nästan 18 gram metamfetamin som är ett slags starkare amfetamin. Polisen fick tillstånd att söka igenom mannens lägenhet och fann där ytterligare cirka 50 gram hasch samt 142 gram metamfetamin i en garderob tillsammans med 27 500 kronor i kontanter.

Västeråsaren sade att han blivit pressad att köpa in 100 gram metamfetamin, blanda ut till det dubbla och sedan sälja hälften av det utblandade, för att finansiera en Thailandsresa på sin femtioårsdag – som inföll en dryg vecka efter polisens tillslag.

Då satt dock mannen i häkte i väntan på rättegång.

Västmanlands tingsrätt dömde honom till fängelse, och han mister naturligtvis narkotikan men också knarkpengarna som skulle vara reskassa.

Det här är metamfetamin

Metamfetamin är en syntetisk drog som ännu är ganska sällsynt i Sverige. I USA har drogen, där kallad ”Meth”, ökat lavinartat. Drogen liknar amfetamin men är mer kraftfullt och mycket mer beroendeframkallande. Den som använder metamfetamin – som kan intas i kroppen på många olika sätt – kan bli pigg, självsäker och få ökad sexlust. Men drogen har fruktansvärda biverkningar. Allt från darrighet, hetsighet och panikattacker till depressioner, potensproblem, svåra psykoser, ruttna tänder, svårt kroppsligt förfall samt skador på hjärta och lungor.

Mer läsning

Annons