Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julen dansades ut på länsmuseet

Några förväntansfulla hade setts vänta vid slottet för att dansa kring granen i Riks-salen, där julen brukar dansas ut så här års. Men nu finns Läns-museet på ny adress och därmed hölls festen i år i lokalerna på Karlsgatan.

Annons
Premiär på Länsmuseet. Julgransplundringen, som tidigare har hållits på slottet är från och med i år flyttad till Länsmuseets nya lokaler på Karlsgatan. Musiken under helgens dans kring granen stod Maud och Anders Falk för.Foto: Per G Norén

Räven raskar över isen och Små grodorna ligger fort-farande högt på tio i topp listan när det gäller julgransplundring. Inget ordentligt farväl av julen utan att ha dansat minst en gång till de visorna.

Så var det även när Länsmuseet och Rädda Barnen bjöd in till dans kring en vacker klädd och äkta gran under två eftermiddags-timmar i Läns - och Konstmuseets gemensamma hörsal på bottenvåningen.

Maud Falk och Anders Falk spelade dragspel, respektive gitarr och sjöng och de allra flesta av de drygt fyrtio vuxna som på lördagen löst entrébiljett för 75 kronor dansade tillsammans med barnen runt granen.

I halvtid överraskades alla barnen med ett besök av självaste jultomten, och sedan stod fiske i fisk-dammen på programmet.

Julgransplundringen på nya Länsmuseet genom-fördes även i går efter-middag då omkring sjuttio vuxna med barn löst entrébiljett.

All behållning från de båda julfesterna går oavkortat gå till Rädda barnen och de pengarna ska i år komma Sjukhusclownerna på Centrallasarettet tillgodo.

Birgitta Cavallini

Små grodorna. Ej svansar hava de. Amelie Wikström, 2 1/2 år, var en av många barn som deltog i julgransplundringen som Länsmuseet och Rädda Barnen arrangerade i helgen.Foto: Per G Norén
Så går vi runt. Amelie Wikström, 2 1/2 år, hängde med i dansen kring granen, men behövde sällan hålla någon i handen som de vuxna.Foto: Per G Norén

Mer läsning

Annons