Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Katastrofal arbetssituation"

Personalbrist, hög stress och lågt i tak. Nu kräver polisens huvudskyddsombud åtgärder av arbetsgivaren.

Annons

I en skrivelse till Arbetsmiljöverket beskrivs polisernas arbetssituation vid utredningssektionen och närpolisen i Västerås ha allvarliga brister.

Personalen saknar både motivation och arbetsglädje då de inte längre känner att de räcker till. Från ledningshåll påtalas ständigt att de inte når produktionsmålen, har röda siffror och att de inte gör ett bra jobb.

Dessutom saknar de stöd från ledningen. Personalen måste också kunna rikta kritik mot arbetsgivaren utan risk för repressalier.

På Näpo Västerås beskrivs arbetssituationen i det närmaste som ”katastrofal” enligt skrivelsen. Personalen hinner ibland varken äta eller gå på toaletten.Många har lämnat myndigheten och fler är på väg att göra det.

Något som också saknas är avlastning och debriefing.

Huvudskyddsombuden kräver nu en rad åtgärder med svar från arbetsgivaren senast den 11 april.

Från polishåll pratas det om ”flykten” från polismyndigheten i Västmanland. Något som ledningen inte håller med om. Enligt Per Ågren, operativ chef, slutar personalen av tre skäl: sociala skäl, flytt hem till ”ursprungsorten” eller att man söker sig till en myndighet som har en tjänst som inte finns här.

Sedan den 1 januari 2011 och till och med den 20 mars 2012 har 31 poliser slutat. 19 har gått till annan polismyndighet, resten har gått i pension.

Mer läsning

Annons