Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD bjöd på politikfika

Med fyra veckor kvar till valet vill politikerna på alla sätt träffa väljare. Maria Lindelöf, KD:s första namn till kommunfullmäktige, bjöd i går in dem till sin egen trädgård.

Annons
Fikar efter stöd. Maria Lindelöf och Sofia Modigh (KD) bjöd på citronkaka och bullar med partisymbol i Marias egen trädgård på Rönnby. Men bara bekanta kom. Foto: Karin Jähresten

Maria Lindelöf bor i en villa på Rönnby med man och två barn, ett område som domineras av just barnfamiljer som hennes egen, och av pensionärer. Även Sofia Modigh, högst upp på KD:s västmanlandslista till riks-dagen, har starka band till Rönnby. Här är hon uppvuxen, även om hon numera bor i Stockholm.

– Vi vill göra det till ett starkt KD-fäste. Vårt fantastiska verklighetens folk finns ju här, säger hon, med en tydlig blinkning till KD-ledaren Göran Hägglund.

Men varför fika i din egen trädgård, Maria?

– Vi vill lyssna på människor. Bara när vi delade ut inbjudningar över hela Rönnby så hamnade vi i många intressanta samtal om politik.

Vad händer med gränsen mellan personen och politikern Maria Lindelöf när du bjuder hem väljarna?

– Jag hade den diskussionen med min man innan. Vi bestämde att vi har det på framsidan. Det finns ju en gräns för integriteten också och jag vill ju inte att folk går in i mitt hem och rotar i mina lådor. Men jag vill vara tillgänglig.

Nu blev det inga gränssättningsproblem denna söndag. På plats fanns bara gamla bekanta och redan övertygade. Trots hoppborg till barnen och digert fikabord höll sig Rönnbyborna borta.

– Vi förstår att man kanske inte kommer hit och diskuterar politik bara för att man får en lapp i brevlådan. Men vi har sett folk som åkt förbi och sneglat nyfiket, säger Sofia Modigh.

Och än finns chansen. Även de två närmaste söndagseftermiddagarna finns Sofia Modigh och Maria Lindelöf vid fikabordet i Marias trädgård.

Mer läsning

Annons