Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kidnappad kvinna kördes till Västerås

Den 22-årige västeråsaren släpade in en tonårig flicka i en bil vid järnvägsstationen i Vårgårda i Västergötland. Nu åtalas han för kidnappningen och den skräckfärd han utsatte tonårsflickan för.

Annons

Vid 15-tiden den 11 december tog den 22-årigemannen tag i tonårsflickan, som han var bekant med sedan tidigare, just som hon skulle stiga på ett tåg vid stationen. Tidigare samma dag hade han hotat henne i en bostad i Vårgårda. Han drog ner henne på marken och släpade in i henne i en väntande bil. Flera personer bevittnade händelsen och polis larmades.

Tonårsflickan kördes i bilen först till en bostad i Vårgårda där hon hotades och misshandlades. Därefter gick färden längs E 20 och vidare E 18 mot Västerås. Under färden hotades flickan flera gånger till livet och fick även ta emot grova hot riktade mot hennes familj.

Vid 2-tiden natten till den 12 december stoppade en polispatrull bilen på E 18 genom Västerås, detta sedan polisen larmats om kidnappningen.

Åklagaren kommer vid en kommande rättegång i tingsrätten att kalla flera vittnen som såg bortförandet och misshandeln. Åklagaren har också en del teknisk bevisning, bland annat intyg om flickans skador.

Utöver kidnappningen och misshandeln åtalas den tidigare straffade 22-åringen för flera mindre brott.

Mer läsning

Annons