Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kissande man ertappades av polis i city – riskerar straff

En man i 50-årsåldern riskerar att dömas för förargelseväckande beteende sedan patrullerande poliser ertappade honom med att urinera offentligt i centrala Västerås i september.

Annons
Genrebild/arkiv.

En natt i början av september noterade ett par patrullerande poliser en man i 50-årsåldern som stod och urinerade mot en buske i hörnet av Erik Hahrs gata och Stora gatan i centrala Västerås.

Läs också: Kissade öppet i city – omhändertogs för fylleri

I förundersökningsprotokollet skriver polisen att en "tydlig stråle" syntes komma från mannens penis samt att han var "märkbart berusad" och att han protesterade, ifrågasatte och gestikulerade när han fick veta att han skulle rapporteras för förseelsen. Mannen fick därefter sova ruset av sig i fyllecell eftersom han bedömdes kunna utgöra en fara för sig själv och andra. Poliserna skriver vidare i rapporten att flera personer ur allmänheten bevittnade uppståndelsen tillika mannens urinering.

Läs också: Kissande kvinna straffades med böter

Nu åtalas mannen för förargelseväckande beteende. Själv nekar han till brott och säger att han visserligen tänkt kissa i busken men att han aldrig hann börja innan poliserna anlände.

Mer läsning

Annons