Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Klart jag sörjde när muren föll"

Marxist-leninisten Gösta Stenlund säger att många borde sörja att muren föll. Han är medlem i Kommunistiska partiet och fortsätter att tycka att Stalins rykte har svärtats av väst.

Annons
Gösta Stenlund. Foto: VLT Arkiv

- Det är klart att jag sörjde när muren föll. Det var en motgång för socialismen. Hela arbetarklassen borde sörja, kapitalismen är inte bra för dem.

Han hänvisar till en undersökning som Der Spiegel har gjort som säger att hälften av de före detta medborgarna i DDR tyckte att det var bättre där.

- Om man pratar tillräckligt mycket om hur dåligt något var så blir det till slut sanning. Det sa ju Goebbels. Man har gjort undersökningar som visar att mycket av det som sägs om Stalin inte är sant men de kommer inte fram, säger han.

Men vilket land föredrar du, Öst- eller Västtyskland?

- Jag har aldrig varit i Östtyskland men man måste ju lyssna på de som bodde där- Och de tycker ju att det var bättre.

Vaccinet mot nya influensan

Vaccinet håller 18 månader från tillverkningsdatum. De första doserna som levererades i oktober/november i fjol är förbrukade. Doserna som finns kvar är tillverkade vid årsskiftet ungefär.

Vad kostar vaccinet?

Inköpskostnaden för vaccinet är 65 kronor per dos. Den kostnaden täcker staten med ett bidrag till landstingen. Kostnaderna därutöver, för bland annat information, sprutor, spetsar, arbete med att sammanställa och skanna vaccinationsblanketter ersätts inte.

Mer läsning

Annons