Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med väg runt Gäddeholm

En långdragen vägtvist verkar vara över. De rödgröna och (C) i Västerås har gjort upp om en lösning för en ny väg till Gäddeholm.

Annons

I paketet ingår också hela sträckan ut till Frösåker.

Under många år har frågan varit aktuell: hur ska en väg till det nya Gäddeholm dras? Från Irsta Stockholmsväg och rakt söderut eller en förlängning av Björnövägen söder om flygplatsen?

Nu tycks det vara klart: det blir från Irsta Stockholmsväg. Men för att få majoritet för den idén var de rödgröna tvungna att förhandla med (C) som därmed fick igenom sin hjärtefråga: en förbättrad väg söder om Gäddeholm förbi Fröholmen, Harkie, Lybeck och bort till Frösåker.

Evert Jonsson (C) i fastighetsnämnden har förhandlat för sitt parti gentemot bland annat nämndens ordförande, Jaszmine Pettersson (S).

– Hur lösningen norr om Gäddeholm blir är inte så viktig för mig. Det viktiga är att vi får en bättre väg mellan Gäddeholm och Frösåker, längs med Mälaren, säger Evert Jonsson.

Helhetslösningen tilltalar Jaszmine Pettersson.

– Det är en del av Västerås som vi måste utveckla. Jag tror att de boende där ute välkomnar en bättre väg. Det kan vara ganska besvärligt där ute på vintern, säger hon.

Hela paketet är beräknat att kosta runt 150 miljoner kronor med byggstart norrifrån år 2012. Sista biten, mot Frösåker, är tänkt att vara klar år 2015. Allting kräver dock politiska beslut under hösten.

Mer läsning

Annons