Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klas Brink: ”Det är förjävligt”

Bilbranden i natt ägde rum utanför Klas Brinks garage. Bilen tillhörde hans vän.– Det är förjävligt att någon inte kan låta ens grejor vara, säger han.

Annons

Klockan var ungefär kvart över tre, natten mot lördag, då någon tände eld på en bil på Ullvigatan i Irsta. Bilen stod parkerad precis utanför Power Meet-profilen Klas Brinks garage. Elden spred sig till byggnaden och en uteplats med soltak togs av lågorna. Brandkåren hann släcka innan elden spred sig vidare.

– Jag är förstås tacksam att det inte blev värre. Det som finns där inne är en stor del av mitt liv, säger Klas Brink.

Klas Brink befinner sig just nu på semester i Kraków. Han har därför inte själv varit på plats och inspekterat brandskadorna på garaget. Klas Brink är känd för sitt idoga renoveringsarbete med gamla amerikanska bilar. Han ”tror” att det i garaget finns 17 veteranbilar och ytterligare 3–4 bilar i delar.

– Allt är försäkrat, men för mig är det ovärderligt, säger han.

Bilen som brann tillhörde en vän till Klas Brink. Det var inte en veteranbil utan en nyare bil.

– En ford var det. Jag är osäker på vilken modell det var, säger han.

Polisen har än så länge ingen misstänkt för mordbranden. Klas Brink har själv ingen aning om varför någon valt att elda upp en bil på hans parkering. Som arrangör av cruisingen under Power Meet är han en offentlig person som fått både vänner och ovänner. Själv tror han inte att branden har med Power Meet att göra.

– Jag har ingen anledning att tro det. Jag passar mig för att bli ovän med någon i onödan, säger han.

Klas Brink hoppas nu på tips från allmänheten om vem som ligger bakom mordbranden och varför.

– Nu känns det som om jag måste bosätta mig i garaget. Jag har larm, men jag får väl sätta upp övervakningskameror också, säger han.

Mer läsning

Annons