Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knäade busringare i magen

Elvaåringarna busringde på den 61-årige mannens dörr. Till slut fick han nog och sprang efter en av dem, och knäade pojken i magen.

Annons

Mannen döms nu för misshandel och olaga hot. Tingsrätten dömer honom till samhällstjänst om 75 timmar, vilket motsvarar två månaders fängelse.

Det var i januari som pojkarna ägnade sig åt att busringa på lägenhetsdörrar på Viksäng, bland annat på 61-åringen och hans frus dörr. Till slut tröttnade mannen och bestämde sig för att ta fast den skyldige.

Han ställde sig vid dörren och kikade ut genom tittögat. När pojken dök upp i trapphuset rusade 61-åringen ut. 11-åringen försökte undkomma men mannen hann ifatt honom. Enligt mannen var det för att pojken ramlade omkull, och att han själv ramlade över honom, därav pojkens smärtor i magen.

Under tumultet som sedan uppstod kan mannen ha fått in ett finger i pojkens öga, men det ska ha varit en olyckshändelse, enligt 61-åringen.

Domstolen anser att pojken gjort ett trovärdigt och tillförlitligt intryck, att han lämnat samma uppgifter efter händelsen som i polisförhöret. Pojkens skador, bland annat märken efter fingrar på ena överarmen, vittnar om att 61-åringen måste ha varit mycket arg, närmast rasande, vid tillfället. Annars skulle han inte ha agerat som han gjorde. Brottet kan därför inte anses som ringa, menar domstolen.

61-åringen ska också betala 10 000 kronor i kränkningsersättning till pojken.

Mer läsning

Annons