Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knarkpengar flödade in på kvinnas konto

Västeråskvinnan hade över 2,5 miljoner på sitt konto. Nu misstänks hon varit ”målvakt” i en av största dopningshärvor i Sverige någonsin.

Annons

Nu åtalas hon för grovt penninghäleri. Hon nekar till brott.

Det var i mars förra året som Tullverket gjorde tillslag mot ett av de största dopningsnätverk där miljoner amupller hanterats och sålt. Nätverket var uppbyggt som ett företag med ledning, producenter/bearbetare, personer som tog emot beställningar från internetsidorna, utskickare av de preparat som beställdes, transporter, löneutskickare och kontanthanterare.

Verksamheten omsatte 50 miljoner och huvudmännen, de tre ”cheferna” tjänade åtminstone 30 miljoner kronor som de omsatt på vidlyftigt lyxliv.

22 av 23 personer åtalades i härvan och huvudmännen fick mellan sju och nio års fängelse vardera, de ”anställda” i huvudsak fängelse mellan ett och fyra år.

Tullverket har dock fortsatt att utreda vilka personer de var som stod bakom de konton som upprättades för den illegala handeln av dopningsmedel och andra narkotikaklassade preparat. 30 personer har identifierats, varav den 25-åriga Västeråskvinnan.

Hon skaffade ett konto i Forex och i förhör har hon sagt att anledningen till är att hon tycker om att resa, och att kontot kan vara bra då. 

Enligt uppgifter i förundersökningen ska varje ”målvakt” fått 5 000 kronor per år för varje konto de ställt upp med. Nätverket fick dock problem med en del "målvakter" sedan de ertappats med att stjäla pengar från kontona, vilket framgår av ledarnas mejlväxling:

”Vad jag förstått är NN inte intresserad av att ta någon konflikt med honom. Killen är tydligen 1,5 huvud större och aggressiv. Så det funkar inte att ”tala honom till rätta”. Antingen skjuter man honom eller skiter i honom. Personligen tror jag vi båda vet svaret på den frågan.”

Rättegången mot 25-åringen startar den 13 maj.

Mer läsning

Annons