Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivhögg smygfilmande styvpappa

Frustrationen över att ha blivit smygfilmad fick det att rinna över för den 18-årige ynglingen. Nu åtalas han för att ha huggit sin styvfar med kniv och försökt pressa honom på pengar.

Annons

VLT har tidigare – den 2 mars – skrivit om händelserna som ledde fram till våldet.

Det började i februari 2011 när äldste sonen i familjen fattat misstankar mot det avancerade larmsystem styvfadern hade installerat i huset. Han började undersöka saken – och upptäckte att kameror fanns installerade i barnens sovrum. Kamerabilderna gick till en dator i en skrubb där styvfadern samlat på sig en stor mängd bilder, tagna under flera års tid.c on

Smygfilmandet har utretts av polis som kommit fram till att det med gällande lagstiftning inte är brottsligt att smygfilma i sitt eget hem.

Men händelserna har vållat ilska och frustration. Framför allt tog sig ilskan och frustrationen överhanden för den yngste sonen som ansåg att styvfadern borde ersätta dem ekonomiskt.

I februari i år rann det över för yngste sonen som hotade styvfadern och försökte förmå honom att som utlovat utbetala skadestånd, men styvfadern ville kalla det ”ekonomisk hjälp”. I samband med det blev styvfadern knivskuren i ansiktet eftersom 18-åringen blev frustrerad över att han inte ville kalla pengarna ”skadestånd”. Såren var ytliga.

18-åringen har ångrat knivskärningen och förnekar att han ville utpressa styvfadern på pengar.

Det är inte känt när rättegången ska hållas.

Mer läsning

Annons