Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kom och cykla med oss!

Rundan är kort men syftet med cykelparaden är långsiktigt. Med fler cyklister håller Jorden längre. Så firas Cykelns dag i Västerås.

Annons
Redo för parad. Carl Målberg och Maria Nordberg leder lördagens cykelparad i Västerås centrum.

Bakom lördagens cykelparad i Västerås står det kommunala cykelrådet, en samling frivilliga cykelförespråkare som ger Västerås stad råd och synpunkter i olika cykelfrågor. Än är man inte framme vid målet att bli Årets cykelstad.

I år har man flyttat cykelparaden för att inte krocka med Kulturnatten. Paraden startar vid VLT-huset kl 11 och går via Slottet, Fiskartorget, Munkgatan och Vasagatan till Stora torget.

Det blir tredje upplagan av paraden. Förra gången slöt ett 40-tal cyklister upp.

– Ett 60-tal har redan tackat ja på Facebook, säger Carl Målberg.

– Vi hoppas på över 100, tillägger Maria Nordberg. Då har vi nått vårt mål.

Förra året delade man ut priser till bästa utklädnad. I år får alla deltagare en lott och har chansen att vinna en cykel eller en handfull tröstpriser.

– Vi premierar deltagandet, förklarar Maria Nordberg. Maskeraden hämmade folk. Man får gärna klä ut sig för glädjens skull.

Paraden är också en del av Cykelns dag på Stora torget. Där blir det bland annat musikunderhållning och gratis cykelservice.

Cykelartisten E.J. Jensen uppträder också. Det är en upplevelse att se honom göra konster på sin cykel, till exempel genom att hoppa upp på sittpuckar.

Mer läsning

Annons