Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kom till världen på skottdagen

Lilla Timothy blev den första baby som kom till världen på skott-dagen. Det innebär också att han bara kan fira ”riktig” födelsedag vart fjärde år.

Annons
Stolta föräldrar. Michaela och Patrik Lekenvall blev i går, på skottdagen, stolta föräldrar till lille Timothy. I dag åker de hem till Ramnäs där storasyster väntar.Foto: Kenneth Hudd

Mamma Michaela Lekenvall och pappa Patrik Bergström sitter på sängkanten på BB och tittar ömt ner på sin nyfödde son Timothy.

– Jag ville verkligen inte ha barn den 29:e men det går väl bra att fira honom den 28:e i stället, säger Michaela.

Michaela och Patrik bor i Ramnäs och har en bit att äka till BB. De fick göra två resor in till förlossningsavdelningen i tisdags. En gång på morgonen och en gång på kvällen.

– Jag hade haft ganska kraftiga värkar så vi åkte iväg till BB eftersom det gick ganska fort när jag fick mitt första barn. När de undersökte mig var det bara öppet en centimeter så vi fick åka hem igen, säger Michaela.

På kvällen var det dags att åka till förlossningen igen. Då gick det betydligt fortare. Efter tre och en halv timme, klockan 00.58, föddes lilla Timothy, 4 976 gram tung.

– Det var lite värre den här gången än när jag fick storasyster, säger Michaela.

Paret hade tänkt att åka hem redan efter sex timmar men personalen på BB vill ha honom kvar ett dygn för att hålla koll på lilla Timothys blodsocker.

Visste ni att det var en liten pojke ni väntade?

– Ja, vi visste vilket kön det var. Det såg vi vid en ultraljudsundersökning, säger Michaela.

Vid 14-tiden när VLT var på besök på BB hade det fötts ytterligare två stycken barn på skottdagen.

Skottdagen

24 februari är den 55:e dagen på året i den gregorianska kalendern. Det återstår 310 dagar av året (311 under skottår). Tidigare inföll skottdagen denna dag, men 1996 ändrades detta, så att den från och med år 2000 infaller den 29 februari.

Källa: Wikipedia

Mer läsning

Annons