Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen ger miljoner till Citysamverkan

Västerås kommun ska ge Västerås Citysamverkan ett årligt bidrag på 1,1 miljoner kronor, som ska tas från kommunstyrelsens konto för oförutsedda kostnader.

Annons

Västerås. Avtalet gäller året ut och kommer att förlängas med ett år i taget om ingen av parterna sagt upp det sex månader före avtalstidens utgång.

Syftet med samarbets- avtalet är enligt kommunstyrelsen ”att parterna gemensamt ska arbeta för att utveckla och stärka Västerås city”.

Sedan 1997 föreligger ett samarbete mellan Västerås kommun, genom etablering Västerås AB, föreningen Fastighetsägarna i Västerås city och Västerås city- förening rörande utvecklingen av Västerås city.

Avtalet tecknades 2002 och behövde förnyas dels för att det till vissa delar är inaktuellt och dels för att avtalet på ett bättre sätt ska svara upp mot dagens och framtida utmaningar för city.

– De har fått pengar tidigare också, så det är inget nytt. Fastighetsägarna bidrar med 1,2 miljoner och vi med 1,1 miljoner, säger Carin Lidman (S).

Pengarna till Västerås Citysamverkan tas ifrån kommunstyrelsens budget. Också det förslaget gick igenom vid gårdagens möte i kommunstyrelsen.

Mer läsning

Annons