Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunikationstabbe försenar E18

Under gårdagen rapporterade Trafikverket att brobygget på E18 skulle vara klart till midnatt natten mot idag. Nu visar det sig att en kommunikationsmiss från myndighetens pressjour resulterar i att bygget dröjer några dagar till.

Annons

Enligt vad som sades igår skulle brobygget på E18 öppna för två filer i båda riktningarna redan vid midnatt natten mot idag. Detta visade sig dock vara felaktiga uppgifter.

- Enligt planeringen kommer det att stå färdigt först på fredagmorgon klockan sex, säger projektledare Gunnar Axelsson på Trafikverket.

Orsaken till den ursprungliga, felaktiga informationen grundar sig i en kommunikationsmiss från Trafikverkets pressjour.

- Det måste ha skett ett misstag. Det har aldrig varit något annat än fredag. Jag såg själv att det stod midnatt tidigare idag och blev förvånad. De måste ha rört ihop entreprenaderna på pressjouren. Å Trafikverkets vägnar ber vi om ursäkt för misstaget, säger Gunnar Axelsson.

På torsdagkvällen klockan tio kommer arbetet börja med att ta bort anordningar och annat som hört till bygget och beräknas vara klart 06:00 på fredagen.

Gällande vägbygget på riksväg 66, som det först meddelades att det skulle vara klart igåreftermiddag, har det även skett en kommunikationsmiss och beräknas just nu stå klart senare i natt.

Mer läsning

Annons