Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köpte Ferrari för falska pengar

Med hjälp av falska överföringskvitton lyckades 23-åringen komma över bilar för drygt 1,1 miljoner kronor, varav en Ferrari. Nu åtalas han för grovt bedrägeri.

Annons

23-åringen anklagas för att ha suttit hemma på sin kammare och tillverkat kvitton på sin dator. En del av dem ska ha varit skickligt gjorda, andra riktigt dåliga med bland annat felstavningar. Men säljarna på bilfirmorna gick på 23-åringens bluff.

- Han har varit väldigt övertygande. Vissa gånger har han sagt att hans pappa ska komma in och betala. Andra gånger har han lämnat tillbaka bilarna. Men några lyckades han sälja vidare, säger statsåklagare Bengt Kuhlin.

23-åringen nekar till brott och påstår att namnunderskrifterna på kvittona inte är hans. Istället menar han att det finns folk som är ”ute efter honom.” Flera säljare ska dock ha pekat ut honom vid en fotokonfrontation.

23-åringen misstänks även för att ha lyckats komma över smycken för 125 000 kronor från en guldsmedsbutik – smycken som hans flickvän skulle få. Han har också lyckats köpa hushållsapparater från en butik för drygt 15 000 kronor.

Mannen satt häktad några veckor i december, men tingsrätten hävde häktningsbeslutet i avvaktan på den fortsatta utredningen.

- Men han fortsatte genast med de här brotten, och greps i februari igen. Nu har han suttit häktad sedan dess, säger Kuhlin.

Rättegången mot 23-åringen inleds den 19 mars.

Mer läsning

Annons