Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde ihjäl två – fängelsestraffet står fast

I juni 2015 körde den i dag 27-årige mannen bil, med narkotika i kroppen, på Skultunavägen. Han väjde för ett rådjur och körde in i ett träd som då fanns vid Åbykurvan. Två personer som var passagerare i bilen dog.

Annons

Olycksplatsen på Skultunavägen dagarna efter olyckan i juni 2015, då vänner och anhöriga till de avlidna placerat ljus och blommor vid platsen där de två männen miste livet.

I tingsrätten dömdes 27-åringen till två års fängelse . Svea hovrätt sänkte hans straff till åtta månaders fängelse.

27-åringen körde bil trots att hans körkort tidigare dragits in och trots att han var påverkad av narkotika; rester av flera droger hittades vid senare provtagning.

Skillnaden mellan de två rättsinstansernas straffmätning var att Västmanlands tingsrätt bedömde att det rörde sig om grovt vållande till annans död, medan Svea hovrätt ansåg att det rörde sig om brott "av normalgraden".

Till de åtta månaderna läggs dessutom ett år av tidigare villkorligt medgivet fängelsestraff; 27-åringen hade under 2014 frigivits villkorligt från ett femårigt straff för bland annat rån.

Nu står det klart att 27-åringens straff står fast då Högsta domstolen beslutat att inte meddela prövningstillstånd sedan 27-åringen överklagat sitt straff dit.

Mer läsning

Annons