Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krog i ställetför konst?

Restaurang eller föreningsliv i gamla Konstmuseet? Nu börjar planeringen av vad som ska ske med huset att gå in i en aktivare fas.

Annons

Konsten flyttade in i Rådhuset, som före detta Konstmuseet nu åter heter, 1972 och ut under maj 2010. Sedan i höstas huserar Stadsträdgårdens förskola på nedre våningen, men det är bara tillfälligt. De hoppas på nya, egna lokaler till hösten.

Frågan om vad som ska hända med Rådhuset har nu börjat diskuteras på allvar ifastighetsnämnden.

–Det är en känslig fråga med tanke på att det är ett så speciellt hus, säger fastighetsnämndens ordförande Jazmin Pettersson.

En första delrapport om vilka kommunala verksamheter som skulle passa in i huset har legat till grund för diskussionerna.

–Grovt går rapporten ut på att om kommunen ska ha verksamhet i Rådhuset ska den fylla hela huset. Tanken är att det ska vara ett öppet hus och åtminstone delvis publikt, säger Kim Tatti, lokalstrateg på fastighetskontoret.

Det finns många idéer om vilken verksamhet som skulle kunna passa i lokalerna.

–En mix skulle kunna fungera. Mat, konferens, något nöje och föreningsliv, till exempel, säger han.

Det finns flera som vill hålla till i Rådhuset och somliga intressenter har skarpa idéer om vad de vill använda huset till.

En andra delrapport kanske är klar till nämndens sammanträde i maj.

- Vi vill fatta ett bra beslut utan att stressa. Men vi är angelägna om att bli klara före sommaren, säger Jazmin Pettersson.

Mer läsning

Annons