Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögarhot gick inte att styrka

Åklagare Johan Fahlander har lagt ned förundersökningen mot de män som misstänktes ha utpressat och dödshotat en restaurangägare på Malmaberg.

Annons

– Bevisen räckte inte, det är inte konstigare än så. Det blev en ord-mot-ord-historia, säger Johan Fahlander.

Det var den 1 juni i år som VLT berättade om Nazanin Mohammed, ägare till Pizzeria Italia på Harbostigen på Malmaberg. Enligt Nazanin hade en grupp män med koppling till organiserad brottslighet tvingat henne att betala dem pengar. Hon betalade dem 20 000 kronor, men när de fortsatte att kräva pengar vände hon sig till polisen.

Männen hotade bland annat med att våldta Nazanin och hennes minderåriga dotter, samt att stjäla hennes sons bil och hugga av honom en hand. En av dem ska också ha stulit 2 700 kronor ur hennes kassa, samt ha vandaliserat hennes restaurang.

Enligt Johan Fahlander är bakgrunden komplicerad.

– Det förekommer väldigt många uppgifter, det är ingen enkel historia. Men jag vill inte gå ut och berätta vad de inblandade har sagt, säger han.

För Nazanin Mohammed kom nedläggningsbeslutet som en chock.

– Givetvis är jag väldigt orolig för min dotter och min son, säger hon.

Besviken är hon också.

– Jag har överlämnat en 36 minuter lång inspelning av ett samtal mellan mig och en av utpressarna. Men det verkar inte finnas någon lag i Sverige, säger hon.

Mer läsning

Annons