Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna anhölls för mordförsök

(Uppdaterad) En kvinna som misstänks ha knivskurit en man svårt i halsen och huvudet greps i Västerås sent på söndagskvällen. Knivdådet ägde rum i en lägenhet på Skallberget.

Annons
Polisens tekniker genomförde en teknisk undersökning i den aktuella lägenheten på Skallbergsgatan på måndagsmorgonen.

Polis och ambulans larmades till lägenheten på Skallbergsgatan strax efter klockan 23. Där påträffades en 29-årig man som blödde svårt från halsen. Mannen hade även skärsår på vänstra sidan av huvudet.

- Det rör sig om rätt djupa sticksår, säger Thomas Gustafsson, befäl vid Västeråspolisens länskommunikationscentral.

29-åringen fördes i ambulans till Centrallasarettet. Han var vid medvetande och talbar, så polisen kunde förhöra honom på sjukhuset.

Några närmare uppgifter om mannens tillstånd är inte kända.

Det finns även två vittnen.

- Dem har vi förhört, säger Gustafsson.

Efter inre spaning kunde polisen senare gripa den misstänka kvinnan i en lägenhet i ett annat bostadsområde i Västerås. Kvinnan, som är 27 år gammal, misstänks för mordförsök. Hon förhördes under natten och anhölls sedan misstänkt för mordförsök. Kvinnan och offret känner varandra, men det finns ännu inga uppgifter om hur de är bekanta.

Lägenheten där offret hittades var för övrigt tom på människor när polisen anlände. Det finns blodspår i bostaden som vittnar om att det var där knivdådet ägde rum. Polisen har spärrat av brottsplatsen för en teknisk undersökning.

Mer läsning

Annons