Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna bortrövad av falsk polis

En 27-årig kvinna kidnappades på tisdagskvällen vid Tillbergaleden av två män som utgav sig för att vara poliser.

Annons
Efter kidnappningen dumpades kvinnan vid

Det var vid 17.30-tiden på tisdagen som kvinnan var på väg hem i sin bil på Tillbergaleden. Mellan Österleden och Lugna gatan stoppades hon av en vit Volvo kombi av nyare modell. Kvinnan uppfattade den som en civil polisbil eftersom den hade extra ljus vid grillen på bilen och blinkade rött och blått ljus i framrutan. När hon stannar sin egen bil kliver en man ur den vita Volvon och går fram till kvinnans bil. Han uppger att han är polis och ber om kvinnans körkort.

- Efter att ha tittat på det en stund återkommer han till kvinnan och ber henne stiga ur bilen och han genomför en visitation av kvinnan. Det uppfattar hon som lite konstigt, uppger Åsa Hedin, presstalesman vid polisen.

Sedan är polisen förtegen om detaljerna. Men kvinnan ska ha transporterats av männen till Gropen i Hökåsen där hon ska ha släppts under kvällen och sedan själv tagit sig hem.

Kvinnan vårdas nu på sjukhus men har inga livshotande skador.

- I nuläget kan vi inte kommentera någonting i detalj vad gäller skadorna, men i nuläget finns ingenting som tyder på att hon utsatts för någon form av sexuellt övergrepp.

Polisen ser mycket allvarligt på att gärningsmännen utgett sig för att vara poliser.

- En person som utsätts för det här chockas naturligtvis, och självklart är det väldigt, väldigt allvarligt om personer utger sig för att vara poliser och stannar allmänheten på det här viset, säger Åsa Hedin.

Under dagen har polisen genomfört förhör med kvinnan.

- Med hänsyn till hur kvinnan mår. Det här är en pågående brottsutredning. Men naturligtvis är det så att vi behöver allmänhetens information och tips för att vi ska kunna jobba vidare, säger Åsa Hedin.

Enligt polisen har kvinnans egen bil tagits i beslag för att genomgå en teknisk undersökning. Var och hur bilen påträffades vill polisen inte uppge. Inte heller om det var i sin egen bil eller i kidnapparnas bil kvinnan forslades bort.

Kvinnan har lämnat ett signalement på de båda männen. De ska vara i 35-40 års åldern, normalt byggda och ha kort ljust hår.

På onsdagskvällen fanns ännu ingen misstänkt för brottet som rubriceras som människorov.

Mer läsning

Annons