Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna drogades och våldtogs

Mannen hittade sin fru halvnaken och drogad. Nu har en 45-årig man dömts för våldtäkt.

Annons

Våldtäkten inträffade i april i fjol på hemma hos kvinnans hyresvärd, där även den nu dömde 45-åringen var. Kvinnan berättade för tingsrätten hur hon och hennes man varit nere hos hyresvärden för att betala hyran och för att försöka lugna ned den fest som pågick hos honom. När hon var på väg tillbaka till sin lägenhet blev hon erbjuden en grönaktig shot av 45-åringen. Sedan minns hon inget mer.

När kvinnans man kom ner för att leta efter sin fru hittade han henne halvnaken, nästan helt okontaktbar, i en säng tillsammans med 45-åringen som också var naken.

Mannen berättade också för tingsrätten hur 45-åringen erkänt att han haft sex med kvinnan. Enligt 45-åringen tänkte han och kvinnan ha sex, men de avbröt. Senare på kvällen hade han kastat sig i en säng, utan att veta att också kvinnan låg där. Därför kunde kvinnans man hitta dem tillsammans, hävdade 45-åringen i rätten.

Tingsrätten ger dock inte mycket för 45-åringens berättelse. I sin dom skriver man att tester talar mycket starkt för att kvinnan blivit drogad och att det är praktiskt taget uteslutet att hon frivilligt skulle låtit sig drogas. Rätten anser också att kvinnans man är mycket trovärdig medan 45-åringens berättelse framstår som en efterhandskonstruktion.

45-åringen döms till fängelse i två år och två månader. Förutom våldtäkten döms han även för att ha hotat en annan man med kniv.

Mer läsning

Annons