Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna frias från misshandel av oenig tingsrätt

Kvinnan åtalades för misshandel av sin exmans syskonbarn som filmade hennes motstånd när mannen, enligt kvinnan, försökte tvinga sig på henne. Nu frias hon av en oenig tingsrätt.

Annons

Exmannen, hans två syskonbarn och den åtalade kvinnan ska ha möts i exmannens lägenhet i november 2016 i Västerås. Enligt kvinnan efter påtryckningar från släktingar. Kvinnan berättar att hon bor på skyddat boende på grund av exmannen.

I lägenheten ska exmannen, enligt kvinnan, ha försökt tvinga sig på henne sexuellt. Då hon gjorde motstånd uppmanades syskonbarnen att börja filma henne. Enligt exmannen började de bråka och han ville att det skulle filmas för att han inte skulle bli anklagad för något. När kvinnan försökte ta surfplattan som barnen filmade med uppstod en dragkamp.

Läs även: Man häktad för våldtäkt på Skiljebo

Kvinnan berättar hur hon tog tag runt axlar och nacke på ett av syskonbarnen för att få tag på plattan. Syskonbarnet menar att hon tog strypgrepp och att det orsakade smärta och var obehagligt.

Bråket slutade med att exmannen gick emellan.

Tingsrättens slutgiltiga bedömning är att det inte handlade om något strypgrepp. En rådman påpekar däremot att han med hänsyn till filmen bedömer att greppet kan ha orsakat smärta och att kvinnan därför skulle kunnat dömas för misshandel.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Polisvittnet om fyndet av Aki Paasila: "Johanna Möller ville absolut inte att vi skulle kontakta hennes föräldrar"

Mer läsning

Annons