Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna påkörd av bil

(Uppdaterad 21.58) En 61-årig kvinna skadades allvarligt när hon blev påkörd av en bil på Norrleden.

Annons

Olyckan skedde i höjd med Norra skjutbanegatan vid klockan 18.20. 

Kvinnan skadades mycket allvarligt och fördes till sjukhus med ambulans. 

- Det är en kvinna, som fått livshotande skador, som nu är under utredning. Det är vad vi kan säga nu, sa Linda Waldenström, passansvarig sjuksköterska på akuten, vid 20-tiden.

Hur olyckan inträffade vet inte polisen ännu. Det finns inga vittnen till olyckan förutom bilens förare.

- Vi har bara hållit ett kort förhör med honom. Han är chockad, säger Ivan Åslund på polisens länskommunikationscentral.

Bilen hade efter olyckan skador i i fronten och på vindrutan, men kunde köras från platsen. Polisen ska nu göra en teknisk undersökning av den.

Det har skett två allvarliga olyckor med fotgängare inblandade den senaste tiden

För drygt en vecka sedan, söndagen den 2 mars, skedde en dödsolycka vid 21.15-tiden i korsningen Narvavägen-Hammarbacksvägen.

Enligt vittnen kom en bil i hög fart på 40-sträckan, mot två unga män på väg över övergångsstället. De kastade sig bakåt respektive framåt.

19-årige Mason Bailey, missionär för Mormonkyrkan från Utah i USA, träffades av bilen. Trots hjärt- och lungräddning från förbipasserande och i ambulansen gick hans liv inte att rädda.

Den 21-årige chauffören misstänktes för drograttfylleri, vållande till annans död, grovt brott och grov vårdslöshet i trafik .

Den 18 februari, vid 17-tiden,  påkördes en barnvagn på Malmabergsgatan i korsningen med Runebergsgatan vid ett övergångsställe. Barnet skadades, men inte allvarligt och föräldrar och förare chockades.

Mer läsning

Annons