Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Lämna väskan här" - sen stal sköterskan

På ett utstuderat sätt lyckades sjuksköterskan stjäla både från sina patienter och kollegor. Nu döms den 42-åriga kvinnan till fängelse i två och ett halvt år.

Annons

Sjuksköterskan fälls på fyra punkter: stöld, grov stöld, försök till stöld och urkundsförfalskning.Hon döms också att betala tillbaka närmare 19 000 kronor till de 17 offren.

Sjuksköterskan avslöjades i september förra året och då hade stölderna pågått sedan april månad. Pengarna stal hon främst från vårdsökande ungdomar.

Under rättegången förklarade sjuksköterskan att stölderna var en stundens ingivelse men det tror inte domstolen på. I flera fall bad hon patienterna att lämna väskorna på hennes arbetsrum medan de gick till ett undersökningsrum. Sedan gjorde hon sig ett ärende tillbaka och vittjade deras plånböcker.

Vissa gånger tröstade hon till och med de hon stulit ifrån när de upptäckte att deras pengar var borta.

Domstolen anser att att stölderna mot de vårdsökande är att betrakta som grova.

Kvinnan stal även från sina kollegor och under en konferens på Centrallasarettet.

När stölderna uppdagades sa hon upp sig från jobbet. Eftersom hon var i behov av en ny inkomst sökte hon ett annat arbete och inför ansökningen skrev hon själv ett tjänstgöringsintyg och kopierade dåvarande chefens namnteckning.

När hon inte fick jobbet ändrade hon ytterligare i intyget och uppfann en ny "chef." Hon skaffade också en kontantkortstelefon så när den potentiella arbetsgivaren ringde efter referenser var det inte chefen de talade med utan sjuksköterskan själv.

Även det avslöjas.

Enligt sjuksköterskan var hon deprimerad och hade fått problem med alkhohol efter en skilsmässa. Hon säger sig ångra djupt det hon gjort.

Mer läsning

Annons