Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väntan på soffa

I mars beställde Inga-Lisa Burlin en ny soffa och fåtölj hos Nisses i Västerås. Än så länge har ingen soffa dykt upp och Inga-Lisa har tröttnat på att sitta på en pinnstol i vardagsrummet.

Annons

I mars hittade hon soffan och fåtöljen hon ville ha. Inga-Lisa betalade 1¿000 kronor i handpenning och blev lovad att hon skulle kunna hämta soffan före midsommar. Men ingen hörde av sig från Nisses i Västerås så hon ringde dit. Flera gånger.

– De skyllde på dålig sjö, soffan skulle transporteras med båt från fabriken i Malaysia. Så det skulle dröja någon vecka till, säger Inga-Lisa.

Men efter flera samtal till butiken och flera olika förklaringar från Nisses fick hon i går höra att soffan inte kommer förrän i slutet av augusti eller i början av september.

– Nu får det nästan vara nog. Som kund ska man inte bli behandlad så här. Jag sålde min gamla soffa vid midsommar eftersom jag blivit lovad att få den nya soffan då, så jag har suttit på en pinnstol sedan dess. Jag tycker att de ska be om ursäkt och erbjuda mig något att sitta på så länge, men det har de inte gjort, säger Inga-Lisa.

Hos Nisses säger säljaren Tommy Engmér att något har klickat mellan fabriken och butiken i Västerås.

– Vi har löst det så att soffan kommer med en container till en annan butik, men det tar fyra veckor för båten på sjön. Det är jättetråkigt att det har blivit så här. Tyvärr blir det fel ibland.

Han säger också att Inga-Lisa Burlin ska kompenseras och att en lånesoffa ska ordnas.

– Det får bli något presentkort eller att vi bjuder på utkörningen. Vi får se när soffan är här och vi vet hur lång tid det har tagit.

Mer läsning

Annons